Centrul de presă

Întrevederea Ministrului afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, cu omologul suedez în marja Conferinței Generale a AIEA

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
16.09.2019

În marja reuniunii Conferinței Generale a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, a avut o întrevedere cu noul omolog suedez, Ann Linde. 

Discuțiile s-au referit la modalitățile de aprofundare a relației bilaterale și a cooperării la nivelul UE, mai ales că cele două state împărtășesc preocupări cu privire la evoluțiile din vecinătatea estică. 

Ambele părți au subliniat dorința de utilizare a pozițiilor similare pe o serie de dosare de actualitate pentru dinamizarea și intensificarea dialogului politic bilateral.

Totodată, Ministrul român al afacerilor externe a promovat candidatul României pentru funcția de Director General al AIEA, ambasadorul Cornel Feruță, director general în exercițiu al Agenției. A evidențiat că ambasadorul Feruță reprezintă garanția continuității, imparțialității și profesionalismului necesare pentru cea mai înaltă poziție din AIEA.