Centrul de presă

Primirea de către Agentul guvernamental pentru CEDO, Simona – Maya Teodoroiu, a Președintelui Curții europene a Drepturilor Omului, Linos-Alexandre Sicilianos, aflat în vizită în România

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
20.09.2019

Agentul guvernamental pentru CEDO, secretarul de stat Simona – Maya Teodoroiu l-a primit la 19 septembrie 2019, la sediul MAE, pe Președintele Curții europene a Drepturilor Omului, Linos-Alexandre Sicilianos, aflat în vizită în România. Acesta a fost însoțit de judecătorul național al României, Iulia Antonella Motoc, şi de grefierul adjunct al Secţiei a IV-a a Curţii, Andrea Tamietti.

În cadrul întrevederii, Agentul Guvernamental pentru CEDO a precizat că se dorește continuarea bunei cooperări care a caracterizat relația cu Curtea şi că, în acest sens, se fac eforturi pentru consolidarea instituției şi a echipei care gestionează cauzele împotriva României. 

La rândul său, președintele CEDO a exprimat încrederea că sub noua conducere a Agentului Guvernamental relațiile se vor normaliza şi se vor găsi soluții pentru problemele cu care se confruntă România şi cu privire la care Curtea este chemată să se pronunțe.

Totodată, au fost trecute în revistă aspectele principale ce fac obiectul cazuisticii împotriva României, punându-se accent pe necesitatea adoptării unor măsuri accelerate în ceea ce privește introducerea în legislația română a recursului compensatoriu pecuniar cu privire la condițiile de detenție.  Președintele CEDO a precizat, de asemenea, că este încurajată şi așteptată cu interes ratificarea Protocolului nr. 16 la Convenție de către România.