Centrul de presă

Întrevederea Ministrului afacerilor externe, Ramona N. Mănescu cu Ministrul de stat în Guvernul Emiratelor Arabe Unite, Sultan Ahmed Al-Jaber

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
26.09.2019

Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, a avut, în marja celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, o întrevedere cu  Ministrul de stat în Guvernul Emiratelor Arabe Unite, Dr. Sultan bin Ahmed Sultan Al Jaber.

Cu acest prilej, Ministrul român al afacerilor externe  a precizat că, în cei 30 de ani de relaţii bilaterale, cooperarea româno-emirateză a înregistrat progrese considerabile, consolidate de existenţa unor valori comune și de angajamentul ferm al autorităților de la București și Abu Dhabi pentru dezvoltarea domeniilor de interes prioritar. Ministrul Mănescu a arătat că dimensiunile economică şi comercială ale colaborării între cele două state rămân de importanță deosebită pentru partea română, sens în care a subliniat importanţa continuării demersurilor pe această linie, prin intermediul platformei de dialog reprezentate de Comitetul mixt pentru cooperare între Guvernul României şi Guvernul EAU, înfiinţat la 17 aprilie 2018.