Centrul de presă

Primirea de către Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a Ambasadorului Finlandei, Marjut Akola, în vizită de prezentare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
26.09.2019

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a primit-o astăzi, 26 septembrie 2019, în audiență pe Marjut Akola, Ambasadorul Republicii Finlanda la București.

În plan bilateral, interlocutorii au salutat caracterul foarte bun al relațiilor dintre România și Finlanda și au subliniat dorința de aprofundare a cooperării la nivel economic și sectorial, în special în domeniul educației, precum și al contracarării amenințărilor hibride.

De asemenea, cei doi au manifestat interes pentru intensificarea dialogului politic bilateral, în contextul celebrării, anul viitor, a centenarului relațiilor diplomatice româno-finlandeze. 

Discuțiile au inclus, totodată, subiecte de pe agenda europeană, printre care coordonarea în format trio (România-Finlanda-Croația), în contextul continuității agendei de priorități, precum și noua arhitectură instituțională europeană, Cadrul Financiar Multianual și perspectivele procesului de extindere a UE. A fost subliniată necesitatea de continuare și aprofundare a cooperării în plan european.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice