Centrul de presă

Participarea Ministrului afacerilor externe, Ramona N. Mănescu, la ceremonia oficială dedicată comemorării victimelor Holocaustului din România

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
10.10.2019

Ministrul afacerilor externe, Ramona N. Mănescu și Secretarul de stat Victor Micula au participat astăzi, 10 octombrie 2019, la ceremonia oficială de comemorare a victimelor Holocaustului din România care a avut loc la Memorialul Victimelor Holocaustului din București.

„Ororile trecutului nu trebuie să se repete,” a afirmat șefa diplomației române.

Din anul 2004, în România, data de 9 octombrie este Ziua Națională de comemorare a victimelor Holocaustului. Această dată marchează începutului deportărilor evreilor în Transnistria, în anul 1941.

În fiecare an, în preajma acestei zile, autoritățile române organizează manifestări dedicate memoriei Holocaustului, incluzând: conferințe, seminarii, lansări de carte, spectacole, concursuri școlare etc.

Instituțiile implicate în coordonarea activității de comemorare a Zilei Holocaustului sunt: Ministerul Culturii și Identității Naționale, Ministerul Educației Naționale-România, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel şi Federația Comunităților Evreiești din România.