Centrul de presă

Vizita de informare și documentare în județul Neamţ a șefilor misiunilor diplomatice acreditați la București

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
14.10.2019

Ministerul Afacerilor Externe a organizat, în perioada 11-13 octombrie 2019, o vizită de informare şi documentare în judeţele Bacău și Neamț pentru șefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

Scopul acestor vizite de documentare este de a facilita dialogul direct între șefii de misiune acreditaţi la Bucureşti și autoritățile locale şi reprezentanții mediului de afaceri, ca parte a eforturilor concrete de promovare a României.

Vizita de documentare a corpului diplomatic acreditat la București în județul Neamț a debutat cu o întâlnire la Palatul Administrativ din Piatra-Neamţ unde diplomații au fost întâmpinați de prefectul judeţului Neamţ, Daniela Soroceanu subprefectul judeţului Neamţ, Doru Nicolae Ungureanu, alături de vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Neamţ, Laurenţiu Dulamă şi Ion Asaftei. În cadrul întâlnirii au fost prezentate atât reperele istorice şi tradiţionale importante ale judeţului cât și oportunitățile turistice și economice. Membrii corpului diplomatic au putut viziona un spectacol de tradiții, specifice regiunii – culesul strugurilor şi prepararea vinului – oferit de Ansamblul „Floricică de la Munte” al Centrului pentru Cultură și Arte Neamţ.
Programul pregătit de autorităţile locale a cuprins, de asemenea, vizite la obiective reper pentru istoria, cultura şi turismul judeţului, precum Casa Memorială „Ion Creangă” de la Humuleşti, Mănăstirea Vărătec, Cetatea Neamţ, Parcul Natural Vânători-Neamț, Muzeul „Nicolae Popa” Târpești și Muzeul de Artă Eneolitică „Cucuteni” Piatra-Neamț.