Informaţii de călătorie

Republica Islamică Pakistan - Marș de protest

Tip: 
Atenţionare de călătorie
Data: 
30.10.2019

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Islamică Pakistan cu privire la faptul că este în desfășurare marșul de protest „Azadi March”, al cărui punct terminus va fi capitala Islamabad, preconizat pentru data de 31 octombrie 2019, deși este posibil ca manifestațiile din capitala pakistaneză să se deruleze pe o perioadă mai lungă de timp. Se recomandă evitarea deplasărilor în proximitatea sectorului H-9, existând riscuri confirmate de atacuri teroriste.

Se așteaptă ca drumurile principale, care fac legătura între Islamabad și teritoriu, să fie blocate, inclusiv cel către Aeroportul International Islamabad. Există posibilitatea ca manifestațiile să devină violente. De asemenea,.

Se recomandă cetățenilor români care doresc să se deplaseze în Islamabad să amâne călătoriile care nu sunt absolut necesare, iar celor care sunt deja prezenți în zonă să urmărească constant mass media locală pentru a se informa atât cu privire la zonele în care se anunță demonstrațiile, cât și referitor la alte evoluții securitare, iar preventiv să manifeste prudenţă - pe fondul posibilităţii degradării situației de securitate.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Islamabad: +92518436601; +92518436602, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Islamică Pakistan: +923114469900.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet http://islamabad.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/ www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice