Centrul de presă

Cea de-a doua zi a votului în străinătate pentru alegerea Președintelui României continuă în 816 secții de votare din Asia, Europa, Africa, America de Nord și America de Sud

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
09.11.2019

Cea de-a doua zi a votului în străinătate pentru alegerea Președintelui României continuă în 816 secții de votare din Asia, Europa, Africa și America. La ora 17.00 (ora României) 187.671 de cetățeni români își exercitaseră dreptul de vot la secția de votare.

A doua zi de vot în străinătate s-a încheiat deja în: Australia, China, Filipine, India, Japonia, Kazahstan, Malaysia, Noua Zeelandă, Republica Indonezia, Republica Coreea, Republica Populară Democrată Coreeană, Regatul Thailandei, Republica Singapore, Sri Lanka și Vietnam.

Votul în cadrul celor 835 de secții organizate în străinătate a început vineri, 8 noiembrie, iar cetățenii români din străinătate pot în continuare să își exercite dreptul de vot la acest scrutin astăzi și mâine, în intervalul 7.00-21.00 (ore locale).

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea adresată cetățenilor români aflați în străinătate pe durata alegerilor prezidențiale de a se prezenta la vot pe durata ambelor zile pentru a evita eventuale aglomerări în cursul zilei de mâine.

Cetățenii români care votează în străinătate pot accesa harta interactivă a secțiilor de votare pe site-ul oficial al MAE: http://www.mae.ro/maps/4083.