Centrul de presă

Ministerul Afacerilor Externe a comunicat Autorității Electorale Permanente necesarul materialelor de vot pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
12.11.2019

În conformitate cu atribuțiile ce revin Ministerului Afacerilor Externe, conform legislației în vigoare, cu privire la organizarea în străinătate a alegerilor pentru Președintele României din anul 2019, ministrul afacerilor externe a transmis astăzi, 12 noiembrie, Autorității Electorale Permanente numărul total al materialelor de vot necesare organizării în străinătate a procesului electoral aferent turului 2 de scrutin pentru alegerea Președintelui României: 4.608.175 buletine de vot și 2.866.260 timbre autocolante. Aceste cantități sunt rezultatul informării de către misiunile diplomatice și consulare, la solicitarea Centralei MAE, cu privire la necesarul de buletine de vot și alte materiale pentru turul 2. Numărul de buletine de vot solicitat de misiuni pentru turul 2 este mai mare cu 107.068 decât cel solicitat pentru primul tur.

Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate vor putea vota în cele 835 de secții de votare organizate de Ministerul Afacerilor Externe pentru acest proces electoral. Ministerul Afacerilor Externe reiterează importanța ca cetățenii români din străinătate să voteze în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale în fiecare din zilele de 22, 23 și 24 noiembrie 2019, începând chiar cu ziua de vineri, 22 noiembrie, pentru a evita aglomerarea în ultima zi.