Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri europene Iulia Matei a ambasadorului Regatului Belgiei în România, Philippe Henri Pierre Corneil Benoit

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
21.11.2019

Secretarul de stat pentru afaceri europene Iulia Matei l-a primit astăzi, 21 noiembrie 2019, pe ambasadorul Regatului Belgiei la București, Philippe Henri Pierre Corneil Benoit, în vizită de prezentare.

Cei doi oficiali au evidențiat bunele relații de cooperare existente între România și Belgia în diverse domenii, exprimând dorința intensificării și diversificării acestora în viitor atât în plan bilateral, cât și în cadrul Uniunii Europene.

Secretarul de stat Iulia Matei a subliniat importanța participării României, ca țară invitată, la Festivalul Internațional de Artă Europalia și oportunitatea oferită de această participare atât pentru a prezenta în Belgia numeroase fațete ale culturii române cât și, în special, pentru a crea punți de legătură care să stea la baza dezvoltării unor proiecte bilaterale viitoare.

De asemenea, oficialul român a exprimat satisfacția pentru dezvoltarea, în continuare, a cooperării bilaterale descentralizate și pentru creșterea constantă a schimburilor comerciale dintre România și Belgia. În context, a evocat importanța dezvoltării cooperării sectoriale, reflectând astfel interesele comune.

Întrevederea a prilejuit un schimb de opinii pe marginea temelor de actualitate de pe agenda europeană, fiind agreată importanța menținerii unui dialog constant, în vederea unei coordonări cât mai adecvate.

Secretarul de stat pentru afaceri europene a reliefat obiectivul României de a contribui la consolidarea proiectului european, precum și interesul de a valorifica, în plan european și bilateral, experiența de succes a deținerii Președinției Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului.