Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Iulia Matei, a noii ambasadoare agreate a Republicii Elene în România, Sofia Grammata, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
27.11.2019

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Iulia Matei, a primit-o astăzi, 27 noiembrie 2019, pe noul ambasador agreat al Republicii Elene în România, doamna Sofia Grammata, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare.

Cei doi oficiali au evidențiat relațiile excelente de cooperare dintre cele două țări, dialogul politic aprofundat în plan bilateral, precum și legăturile strânse culturale și istorice.  Interlocutorii au subliniat potențialul existent în domeniul schimburilor comerciale și interesul pentru menținerea și intensificarea tendinței de creștere a acestora.

Dialogul a prilejuit și un schimb de opinii cu privire la temele de interes de pe agenda regională și europeană, reieșind dorința de extindere și aprofundare a cooperării în vecinătatea comună, inclusiv prin implementarea unor proiecte de interconectare a infrastructurii.

Totodată, cei doi demnitari au convenit asupra continuării coordonării strânse cu privire la temele aflate în discuții pe agenda europeană, inclusiv în baza rezultatelor Președinției României la Consiliul UE, și a intereselor convergente în plan european. 

La final, secretarul de stat, Iulia Matei, a urat succes noului ambasador al Republicii Elene în îndeplinirea mandatului în România, asigurându-l de sprijinul Ministerului Afacerilor Externe în acest sens.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice