Centrul de presă

Convorbire telefonică a ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu omologul albanez, Gent Cakaj

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
29.11.2019

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut astăzi, 29 noiembrie 2019, o convorbire telefonică cu ministrul-în exercițiu pentru Europa și afaceri externe din Republica Albania, Gent Cakaj, la inițiativa acestuia.

Oficialul albanez a adresat mulțumiri deosebite României pentru ajutorul de urgență acordat de România prin intervenția echipei de salvare-căutare din România, care a fost deosebit de utilă. Ministrul Gent Cakaj a solicitat sprijinul României și în eforturile de gestionare a efectelor cutremurului și de reconstrucție care vor urma. Totodată, a informat despre posibilitatea organizării unei conferințe internaționale a donatorilor pentru Republica Albania.

Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat mesajul de solidaritate cu poporul albanez și condoleanțe pentru familiile zecilor de persoane decedate și de însănătoșire grabnică pentru sutele de persoane rănite în urma cutremurului din 26 noiembrie 2019. A exprimat disponibilitatea de continuare a sprijinului țării noastre și în perioada următoare și a transmis omologului albanez că la nivelul Guvernului României sunt în curs de analiză modalități de asistență suplimentară ale României pentru R. Albania.

Bilanțul cutremurului din 26 noiembrie 2019 din Albania se ridică la 49 de persoane decedate și peste 750 de răniți, alături de importante pagube materiale.