Informaţii de călătorie

Republica Croația – Coduri roșu, portocaliu și galben de precipitații și intensificări ale vântului

Tip: 
Atenţionare de călătorie
Data: 
02.12.2019

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, începând cu data de 2 decembrie 2019, condițiile meteorologice se vor înrăutăți, cu intensificări ale vântului și precipitații intense. Pe cale de consecință, autoritățile locale au emis, pentru următoarele două zile, un cod roșu de vânt, care va atinge o viteză de până la 150 km/h, pentru canalul Velebit, un cod portocaliu de vânt puternic și precipitații intense pentru Regiunile Rijeka, vestul Istriei, golfurile Kvarner și Kvarnerić și Dalmația și un cod galben de intensificări ale vântului pentru regiunile Gospić, Knin, Split și Dubrovnik.

Autoritățile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenței unor disfuncționalități în transportul maritim. De asemenea, se recomandă cetățenilor să circule cu prudență, având în vedere vizibilitatea redusă și un carosabil umed.

Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale:

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență „112".

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.rowww.meteoalarm.euwww.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice