Centrul de presă

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la cea de-a 26-a Reuniune a Consiliului Ministerial al OSCE

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
04.12.2019

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va participa, joi, 5 decembrie 2019, la Bratislava, Slovacia, la cea de-a 26-a Reuniune a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Cu prilejul participării la reuniunea OSCE, ministrul Bogdan Aurescu va reafirma obiectivele-cheie ale României referitoare la securitatea și cooperarea în Europa.

În cadrul dezbaterilor privind perspectivele arhitecturii europene de securitate, șeful diplomației române va reconfirma angajamentul României față de valorile multilateralismului și față de sprijinirea eforturilor de consolidare a rolului OSCE.

De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu va susține necesitatea implementării depline a principiilor și angajamentelor asumate de toate statele participante, pe cele trei dimensiuni: politico-militară, economică şi de mediu, umană.

Totodată, va evidenția sprijinul pe care România l-a acordat, pe durata exercitării Președinției Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019, Președinției-în-Exercițiu OSCE a Slovaciei, în ceea ce privește consolidarea interacțiunii dintre Uniunea Europeană și OSCE.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va avea, cu prilejul participării la ministeriala OSCE de la Bratislava, și o serie de întrevederi bilaterale cu omologi din statele participante.