Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
09.12.2019

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut astăzi, 9 decembrie 2019, o întrevedere cu comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean. Discuția a prilejuit un schimb de opinii asupra principalelor teme aflate pe agenda europeană, cu accent pe prioritățile politice majore ale noii Comisii Europene. Au fost abordate, de asemenea, aspecte de interes cu privire la politica europeană în domeniul transporturilor.

Ministrul afacerilor externe a subliniat susținerea pentru obiectivele de politică anunțate de noua Comisie Europeană, exprimând totodată deschiderea pentru o cooperare activă și constructivă a României cu legislativul european în avansarea dosarelor prioritare majore.

Totodată, a fost trecută în revistă o serie de aspecte cu relevanță deosebită pentru România în raport cu agenda europeană curentă. Astfel, au fost abordate negocierile în curs privind Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, precum și importanța facilitării mobilității la nivel european de o manieră care să ţină cont de particularitățile tuturor statelor membre, inclusiv de decalajele de dezvoltare și de așezarea geografică a acestora.

Nu în ultimul rând, au fost discutate pe scurt aspecte privind mobilitatea militară și privind proiectele prioritare de interconectare din cadrul Inițiativei celor Trei Mări.