Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu Simon Coveney, viceprim-ministru și ministru al afacerilor externe și comerțului al Irlandei

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
20.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut luni, 20 ianuarie 2020, la Bruxelles, o întrevedere bilaterală cu Simon Coveney, viceprim-ministru și ministru al afacerilor externe și comerțului al Irlandei, în marja participării la Consiliul Afacerilor Externe.

În cadrul întrevederii a fost abordată cooperarea dintre cele două state pe palier bilateral, în cadrul Uniunii Europene și la nivel internațional, inclusiv în cadrul organizațiilor internaționale.

Cei doi miniștri au reliefat stadiul foarte bun al relației bilaterale și au exprimat interesul pentru aprofundarea cooperării între cele două țări și extinderea dialogului politic de nivel.

Totodată, a avut loc un schimb de opinii cu privire la posibilele evoluții post-Brexit, fiind convenite consultări româno-irlandeze pe acest subiect. În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat importanța asigurării drepturilor cetățenilor europeni, inclusiv români, în Regatul Unit, după Brexit.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice