Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Cornel Feruţă a ambasadorului agreat al Regatului Thailandei, Chairat Porntipwarawet, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
28.01.2020

Secretarul de stat pentru afaceri globale şi strategii diplomatice Cornel Feruţă l-a primit astăzi, 28 ianuarie, pe Chairat Porntipwarawet, ambasadorul agreat al Regatului Thailandei la Bucureşti, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor sale de acreditare. 

Părţile au avut un schimb de opinii privind climatul favorabil creat de evoluţiile democratice de pe scena politică thailandeză după alegerile parlamentare din martie 2019, arătând că acestea creează premisele pentru intensificarea relaţiilor dintre România şi Regatul Thailandei, atât la nivel bilateral, cât şi în context european. Partea română a evidenţiat buna colaborare dintre România şi Thailanda la nivelul organizaţiilor internaţionale, concretizată în multiple aranjamente de sprijin reciproc.

A fost evocat potențialul deosebit al turismului din cele două ţări, evidenţiat şi de numărul tot mai mare de turişti români care vizitează anual Thailanda, propunându-se luarea în calcul a unor modalităţi de facilitare a schimburilor din acest domeniu.

Secretarul de stat pentru afaceri globale şi strategii diplomatice a urat succes ambasadorului thailandez şi l-a asigurat de întregul său sprijin în îndeplinirea misiunii sale în România.  

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice