Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat Iulia Matei a ambasadorului agreat al Republicii Serbia la București, Stefan Tomašević, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
10.02.2020

Secretarul de stat Iulia Matei l-a primit astăzi, 10 februarie 2020, pe ambasadorul agreat al Republicii Serbia în România, Stefan Tomašević, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Demnitarul român a urat noului ambasador sârb succes în îndeplinirea atribuţiilor sale pe durata mandatului în România, asigurându-l de sprijinul deplin al autorităţilor române în acest sens și în dezvoltarea relațiilor bilaterale.

Întâlnirea a prilejuit trecerea în revistă a dialogului politic, cu reconfirmarea interesului părților pentru dinamizarea acestuia. Partea română a indicat interesul pentru consolidarea cooperării bilaterale pe toate palierele sectoriale, în perioada următoare accentul fiind plasat pe cooperarea transfrontalieră și domeniul cultural – în contextul nominalizării Timișoarei și Novi Sad drept Capitale Culturale Europene în 2021.

În ce privește problematica respectării drepturilor persoanelor aparținând minorităților, demnitarul român s-a referit la perspectiva organizării unei noi reuniuni a Comisiei Mixte Interguvernamentale România-Republica Serbia în cursul acestui an.

Secretarul de stat Iulia Matei a reiterat angajamentul României faţă de viitorul european al Republicii Serbia, subliniind, în context, importanța implementării cu succes a agendei de reforme pentru obținerea unor rezultate consecvent pozitive în alinierea la standardele europene și a reiterat disponibilitatea statului român de a furniza sprijin tehnic în procesul de aderare europeană.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice