Evenimente 2011

Alba Iulia Business Forum

 

În perioada 16 - 18 mai 2011, Ministerul Afacerilor Externe în parteneriat cu primăria oraşului Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba, Institutul World Trade Center şi Fundaţia Steinbeis din Baden-Württemberg au organizat Alba Iulia Business Forum "Smart and sustainable cities and regions".

Forumul s-a înscris într-o serie de evenimente dedicate dezvoltării de reţele pentru arii prioritare de afaceri ce au putut fi dezvoltate în regiunea Dunării în cadrul axei prioritare 3 – prosperitatea regiunii Dunării, educaţie, cercetare şi piaţă internă – a Strategiei UE pentru Regiunea Dunării.

Scopul evenimentului a fost crearea unei platforme de discuţii pentru toţi actorii interesaţi în dezvoltarea de proiecte prioritare şi parteneriate strategice la nivel european în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării.

Dialogul dintre participanţi s-a concentrat asupra platformelor tehnologice europene în scopul de a propune Comisiei Europene cele mai adecvate instrumente de guvernare pentru regiunile de dezvoltare ale României centru şi nord–vest, în vederea facilitării accesului cât mai rapid la finanţarea europeană şi lansării unor proiecte concrete de interes regional.

Evenimentul s-a adresa cu precădere mediului de afaceri din două regiuni de dezvoltare ale României (centru şi nord-vest), dar şi reprezentanţilor societăţii civile, federaţiilor şi sindicatelor din sectoarele de activitate vizate. Totodată, la sesiunea de deschidere au fost  invitaţi să participe coordonatori naţionali ai Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, coordonatori de domenii prioritare şi reprezentanţi la nivel înalt ai Comisiei Europene.

Agenda Forumului a cuprins o sesiune plenară, în cadrul căreia au fost abordate proiecte prioritare în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării şi 4 grupuri de lucru tematice, care au abordat următoarele subiecte: turism, cultură, sănătate, cercetare, inovare, industrie, energie regenerabilă, finanţare şi modalităţi de implementare.

Deschiderea oficială a Forumului a avut loc la Alba Iulia – Hotel Medieval, la 16 mai a.c., orele 15,00 şi a fost urmată de o recepţie şi un eveniment cultural.

Persoanele care au dorit să participe la Alba Iulia Business Forum au avut  persoana de contact: Andrada Berezinţu (004021-431.13.11/ andrada.berezintu@mae.ro).

Toţi participanţii la conferinţă au trebuit să se înscrie la adresa mai sus menţionată.

Termenul limită pentru finalizarea înscrierilor a fost 10 mai 2011.


În ceea ce priveşte cheltuielile de cazare şi  transport, acestea NU au fost suportate de organizatori.

Organizatorii au asigurat transportul de la aeroporturile internaţionale Sibiu şi Cluj către Alba Iulia.

Limba de lucru: engleza

Organizatorii au asigurat traducerea simultană română-engleză/ engleză-română.

Presa a avut  acces pe toată durata evenimentului.

Reprezentanţii mass-media care au dorit să participe, au fost rugaţi să confirme prezenţa până vineri, 13 mai 2011, ora 17.00, la adresa de e-mail: presa@mae.ro.