Centrul de presă

Primirea de către ministrul Afacerilor Externe a ambasadorului pentru Parteneriatul Estic şi Marea Neagră în MAE francez, Serge Smessow

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
09.06.2011

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a avut, astăzi, 9 iunie, la Bucureşti, o întrevedere cu Serge Smessow, ambasador pentru Parteneriatul Estic şi Marea Neagră în MAE francez, în marja reuniunii miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN).

În cadrul discuţiilor au fost abordate teme referitoare la cooperarea regională în zona Mării Negre şi Parteneriatul Estic. A fost, de asemenea, abordată situaţia din Republica Moldova.

Ministrul Baconschi a apreciat creşterea interesului Franţei pentru evoluţiile din regiunea Mării Negre şi din statele incluse în Parteneriatul Estic. Cu referire la OCEMN, a opinat că o implicare mai puternică a Uniunii Europene în platformele de cooperare regională ar revitaliza activitatea acestora.

Interlocutorii au apreciat deopotrivă performanţele Republicii Moldova în procesul de apropiere de valorile şi normele Uniunii Europene. În context, ministrul român al Afacerilor Externe s-a pronunţat în favoarea acordării unei perspective europene clare pentru statele performante din vecinătatea estică, cu accent asupra Republicii Moldova, ca stimulent pentru continuarea proceselor de reformă.

S-a exprimat angajamentul comun pentru cooperarea dintre România şi Franţa în cadrul „Grupului informal de sprijin pentru acţiunea europeană a Republicii Moldova” şi între cele două ambasade la Chişinău. 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice