Ministerul Afacerilor Externe

 
 

Prima Pagina

MAE lansează Ghidurile de călătorie pentru Thailanda şi Vietnam

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
14.11.2011

Ministerul Afacerilor Externe a lansat astăzi, 14 noiembrie 2011, Ghidurile de călătorie pentru Regatul Thailandei şi Republica Socialistă Vietnam, ca parte a „Ghidului de informare pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în statele din Asia”.

Aceste materiale de interes public prezintă condiţiile specifice de intrare şi regimul de şedere în cele două ţări, precum şi informaţii practice cu privire la formalităţile care trebuie îndeplinite de cetăţenii români la intrarea pe teritoriul acestor state.

MAE reaminteşte că cetăţenii români  care doresc să călătorească în Thailanda au nevoie de viză, iar aceasta  poate fi obţinută de la Ambasada Regatului Thailandei la Bucureşti.

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Republica Socialistă Vietnam au, de asemenea, nevoie de viză. Viza de intrare poate fi obţinută de la Ambasada R.S. Vietnam la Bucureşti.  

Pentru informaţii complete, consultaţi  „Ghidul de informare pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Regatul Thailandei” şi  „Ghidul de informare pentru cetăţenii care doresc să călătorească în R.S. Vietnam”, accesibile pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, rubrica Sfaturi de călătorie – Ghiduri de călătorie.

În perioada următoare, Ministerul Afacerilor Externe va completa şi cu alte ţări din regiune „Ghidul de informare pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în statele din Asia”. MAE îşi propune ca, prin intermediul acestui material, să vină în sprijinul cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în afara graniţelor ţării, crescând gradul de conştientizare al acestora cu privire la necesitatea respectării legislaţiei locale din  statul de destinaţie.


Informaţii suplimentare

Prima parte a „Ghidului de informare pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în Asia” a fost lansată vineri, 11 noiembrie 2011,  când au fost prezentate informaţii utile pentru călătoria în Japonia.

Ghidul pentru Asia completează materialele informative lansate de MAE de la începutul anului până în prezent, respectiv Pliantul „Asistenţă şi protecţie consulară acordată cetăţenilor români”, „Ghidul privind asistenţa medicală”, „Ghidul de informare privind traficul de persoane” şi varianta actualizată a „Ghidului Serviciilor Consulare”.

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români ca, înainte de orice deplasare în străinătate, să verifice informaţiile referitoare la condiţiile specifice de intrare şi regimul de şedere din ţara de destinaţie. În acest sens pot fi consultate informaţiile postate pe site-MAE, secţiunea Sfaturi de călătorie, precum şi alte informaţii oficiale furnizate de autorităţile ţării în care doresc să se deplaseze.