Ministerul Afacerilor Externe

 
 

Prima Pagina

Repere culturale româneşti în Europa

Constatând că în spaţiul european există foarte multe elemente care amintesc de România, dar care sunt prea puţin cunoscute marelui public, Ministerul Afacerilor Externe a imaginat un instrument inovativ de promovare a acestora.

Avem în vedere realizarea unei hărţi interactive, de tip Google-Maps, în care vor fi marcate coordonatele GPS ale fiecărui obiectiv.

Proiectul vine în continuarea demersurilor constante întreprinse de MAE pentru promovarea imaginii României în străinătate şi îşi propune să contribuie la punerea în valoare a creativităţii şi contribuţiei bogate pe care, de-a lungul timpului, poporul român a adus-o la dezvoltarea culturii şi civilizaţiei europene.

Primul inventar a fost realizat. El prezintă o largă paletă de elemente: monumente de arhitectură, opere artistice realizate de plasticieni români, aflate în diverse spaţii publice şi muzee din Europa, precum şi alte locuri care amintesc de România.

În perioada următoare se va lucra, în paralel, atât la realizarea hărţii interactive, cât şi la îmbogăţirea inventarului deja prezentat, pe baza informaţiilor pe care misiunile diplomatice ale României continuă să le culeagă şi prelucreze.

Sperăm că acest material va fi un ghid util atât pentru cetăţenii români care călătoresc în străinătate cât şi pentru turiştii străini, facilitându-le identificarea elementelor care, în diferite state europene, au legătură cu România.

  

Obiective reprezentative pentru România