Ministerul Afacerilor Externe

 
 

Prima Pagina

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a ambasadorului Regatului Suediei la București, Anne Lindahl Kenny

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
21.02.2017

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a primit-o astăzi, 21 februarie 2017, pe Anne Lindahl Kenny, ambasadorul Regatului Suediei la București.

În cadrul întrevederii au fost trecute în revistă principalele dimensiuni de cooperare ale relației româno-suedeze, ambii oficiali apreciind potențialul semnificativ de colaborare dintre cele două state, atât pe linie bilaterală, cât și în plan european și internațional.

În ceea ce privește dezvoltarea în continuare a relațiilor bilaterale, a fost subliniat interesul ambelor părți de a identifica noi oportunități pentru consolidarea dialogului politic și diversificarea cooperării sectoriale. Au fost, de asemenea, evocate pozițiile similare ale celor două țări privind dosare importante de pe agenda europeană, precum politica de extindere a UE și evoluțiile din Vecinătatea Estică. S-a evidențiat, în acest sens, dorința celor doi interlocutori de a dezvolta o cooperare politico-diplomatică mai strânsă între România și Suedia, atât în plan bilateral, cât și la nivel UE.