Ministerul Afacerilor Externe

 
 

Prima Pagina

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a ambasadorului Republicii Federale Nigeria la București, Okechukwu Fidelis Muoh

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
20.04.2017

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit joi, 20 aprilie 2017, pe ambasadorul Republicii Federale Nigeria în România, Okechukwu Fidelis Muoh, în vizită de rămas-bun, la încheierea misiunii sale diplomatice în România.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul şi perspectivele relaţiilor dintre România și Republica Federală Nigeria, fiind reliefată importanța aprofundării cooperării politico-diplomatice româno-nigeriene și necesitatea revigorării conlucrării economice și în plan sectorial, cu o atenţie particulară pentru domeniile cultural şi educaţional. Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a subliniat, în acest context, interesul părţii române de a-şi relansa raporturile cu statele din Africa Sub-sahariană, cadru în care relațiile cu Nigeria ocupă un loc proeminent.

În cadrul întrevederii au fost abordate și aspecte ale cooperării în organismele regionale și în format multilateral. Din această perspectivă, a fost subliniată relevanța apropiatului Summit UE-Africa, prevăzut a avea loc la Abidjan (Côte d’Ivoire), în luna noiembrie 2017, care va oferi noi oportunități de dialog și conlucrare între România și Republica Federală Nigeria.