Ministerul Afacerilor Externe

 
 

Prima Pagina

Participarea secretarului de stat Dan Neculăescu la Conferința aniversară a Parteneriatului Estic de la Chișinău

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
24.04.2019

Secretarul de stat Dan Neculăescu a participat astăzi, 24 aprilie 2019, la Chișinău, la Conferința aniversară ”10 years of EasternPartnership – Stronger Toghether”, organizată de Ambasada României în Republica Moldova, în cooperare cu Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) și Delegația UE la Chișinău. 

În cuvântul de deschidere a evenimentului, Dan Neculăescu s-a referit la importanța strategică a Parteneriatului Estic (PaE) pentru relațiile UE cu statele din Vecinătatea Estică și a evocat beneficiile incontestabile pe care PaE le-a adus Republicii Moldova, în special în ceea ce privește liberalizarea regimului de vize. Totodată, a subliniat necesitatea continuării, mai cu seamă în această perioadă, a eforturilor din partea Chișinăului pentru menținerea parcursului european. 

În marja participării la evenimentul de marcare a aniversării Parteneriatului Estic, secretarul de stat Dan Neculăescu a avut o serie de întrevederi cu oficiali ai Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, respectiv secretarul de stat Tatiana Molcean, secretarul de stat Daniela Morari și secretarul general de stat Mihai Căpățână. 

În cadrul discuțiilor, Dan Neculăescu a transmis un mesaj ferm în direcția continuării obiectivelor europene. A evidențiat importanța decisivă a implementării reformelor asumate de Republica Moldova în contextul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care trebuie să continue și să meargă în profunzime, fiind unica modalitate pentru asigurarea prosperității, stabilității și democrației în Republica Moldova.