Evenimente 2011

Reuniunea informală a miniştrilor de externe din Regiunea Dunării (Bucureşti, 7 - 8 noiembrie 2011)


În cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării s-a desfăşurat, la Bucureşti, în perioada 7- 8 noiembrie 2011Reuniunea informală a miniştrilor de externe din Regiunea Dunării, eveniment ce a avut drept obiectiv transmiterea voinţei politice, la nivelul cel mai înalt, şi facilitarea dialogului şi cooperării între statele participante în scopul implementării proiectelor şi iniţiativelor destinate dezvoltării macro-regionale.

Reuniunea, care a fost prezidată de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi de vice-cancelarul şi ministrul federal al Austriei, Michael Spindelegger, s-a desfăşurat sub înaltul patronaj al Preşedintelui României.

Evenimentul a debutat cu o sesiune informală a miniştrilor Afacerilor Externe, în data de 7 noiembrie 2011, la care au participat reprezentanţi ai diplomaţiilor riverane la Dunăre. Aceştia au abordat o serie de aspecte privind dezvoltarea durabilă în spaţiul dunărean - ca motor al creşterii economice şi facilitator al schimburilor culturale.

Sesiunea dedicată şefilor diplomaţiilor din regiunea dunăreană a fost urmată, în data de 8 noiembrie 2011, de un Bucharest/Danube Forum dedicat societăţii civile şi mediului de afaceri şi academic din statele regiunii.

Evenimentul marchează un an de la Summit-ul de la Bucureşti (8 noiembrie 2010) (hyperlink http://www.mae.ro/summitul-dunarii-2010), unde au fost stabilite aspectele legate de orientările majore de care s-a ţinut cont în structurarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunării.