Alerte de călătorie

Filipine

Ultima actualizare: 
23.03.2017


1. Informaţii generale

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite călătoriile în provincia Mindanao şi în Arhipelagul Sulu pe timpul deplasărilor în Republica Filipine, din cauza existenţei pericolului unor acţiuni teroriste care pot avea loc în aceste zone (răpiri de persoane şi atacuri împotriva civililor, atât pe drumurile publice, cât şi în mijloacele de transport în comun, precum şi în zonele comerciale).

În Manila, autorităţile locale au mărit nivelul de alertă teroristă.

Trebuie avut în vedere faptul că autorităţile locale au o capacitate limitată de a acţiona în cazul catastrofelor naturale sau atentatelor teroriste.

Peste douăzeci de cicloane tropicale sunt înregistrate în fiecare an, manifestându-se prin ploi abundente, alunecări de teren şi inundaţii masive.

Pentru perioada iulie-noiembrie, când este sezonul taifunurilor, MAE recomandă cetăţenilor români să manifeste prudenţă şi să respecte cu stricteţe sfaturile autorităţilor locale, precum şi accesarea paginii web cu privire la situaţia taifunurilor: www.typhoon2000.ph.

Cetăţenii români care doresc să se deplaseze în Republica Filipine, sunt sfătuiţi să se informeze în prealabil asupra situaţiei de securitate din zonă! În acest sens, pot accesa periodic pagina web a Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro).

MAE recomandă tuturor cetăţenilor români care se deplasează în Republica Filipine să manifeste prudenţă sporită şi să consulte site-urile de specialitate înainte de efectuarea călătoriei.


2. Contactarea autorităţilor române

Cetăţenii români care doresc să se deplaseze în Republica Filipine sau se află deja pe teritoriul acestei ţări, sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Republica Filipine şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse.


3. Alte recomandări

Cetăţenii români sunt sfătuiţi cu insistenţă să îşi încheie asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă!

Cetăţenii români care se află în Republica Filipine sunt sfătuiţi să respecte următoarele recomandări:

  • Să evite deplasările cu ferry-boat-uri sau alte ambarcaţiuni.
  • Să evite utilizarea mijloacelor de transport în comun, iar atunci când utilizaţi serviciile de taximetrie nu călătoriţi singur şi nu lăsaţi bagajele sau obiectele personale nesupravegheate.
  • Să evite locurile aglomerate şi să nu se implice în demonstraţii de stradă, care pot degenera în violenţe.
  • Să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil.

Informaţi-vă în prealabil asupra situaţiei medicale din zonă! Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate accesaţi pagina de web a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

 

Informaţiile prezentate în această secţiune au numai caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea ministerului, pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de protecţie necesare.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice