Condiţii de călătorie

Insulele Marshall

 • Nu există restricţii de călătorie.
Ultima actualizare: 
29 iunie 2016

 

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Potrivit prevederilor art. 4 din Acordul încheiat între Uniunea Europeană și Republica Insulelor Marshall privind exonerarea de obligația de a deține viză de scurtă ședere:

Cetățenii Uniunii Europene, inclusiv cetăţenii români, pot călători şi pot rămâne fără viză pe teritoriul Insulelor Marshall pentru o perioadă maximă de 90 de zile în cursul oricărei perioade de 180 de zile.

Cetăţenii români care călătoresc în Insulele Marshall cu un pașaport simplu temporar trebuie să se asigure că acesta este valabil cel puţin şase luni.

Atenţie: Precizăm că cetăţenii români care doresc să se deplaseze în Insulele Marshall și tranzitează Insulele Guam sau Honolulu trebuie să se afle în posesia unei vize pentru S.U.A..Posesorii de pașapoarte simple și temporare trebuie să deţină viză de S.U.A. tip C-1 (tranzit), iar posesorii de pașapoarte diplomatice și de serviciu trebuie să se afle în posesia unei vize de S.U.A. tip C-3 (oficială de tranzit).

Detalii privind procedura de obţinere și documentele necesare în vederea obţinerii vizelor pentru SUA de tip C-1 sau C-3 - se găsesc pe site-ul Ambasadei SUA în Republica Filipine, la www.manila.usembassy.gov.

Nu va avea loc niciun interviu în acest sens, însă se solicită să se urmeze procedurile, respectiv pașii de pe site-ul lor.

Înainte de a călatori în acest stat, cetăţenii români trebuie să se asigure că pașaportul este valabil cel puţin 6 luni.

Înainte de a fi depus/trimis dosarul cu documentele pentru solicitarea extinderii șederii, cetăţenii trebuie să contacteze Biroul de Imigrări la adresa rmiimmig@ntamar.net .

Dosarul care trebuie depus în vederea prelungirii șederii în Insulele Marshall trebuie să conţină următoarele documente:

 • formularul de viză completat
 • 2 fotografii recente tip pașaport
 • pașaport valabil cel puţin 6 luni
 • scrisoare din partea aplicantului în care să se menţioneze motivul și durata vizitei
 • biletul avion extins
 • cazier judiciar – datat cu cel puţin 3 luni în urmă
 • asigurare medicală – trebuie să se menţioneze că aplicantul nu este infestat cu virusul HIV (nu are SIDA) și TBC -  analizele trebuie să indice rezultatele pentru ultimele 3 luni înainte de aplicare
 • chinanţa cu plata taxei.

Dosarul se depune fie la:

The Director, Immigration Division, 5th floor, Mako Building, Majuro, Marshall Islands

sau se trimite la adresa:

The Director, PO Box 890, Majuro, Republic of the Marshall Islands, 96960.

 

Ameninţări teroriste

Nivelul de terorism este scăzut, dar trebuie avut în vedere riscul global de atacuri teroriste, care ar putea exista în locuri publice, inclusiv cele frecventate de străini.

Există o amenințare sporită ale atacurilor teroriste - împotriva intereselor europene și a cetățenilor europeni.

Trebuie acordată o atenţie sporită în aceasta perioadă.

 

Siguranţă și criminalitate

În Insulele Marshall pedeapsa cu moartea a fost abolită în anul 1986 prin Constituţie.

Există sancțiuni severe pentru toate infracțiunile legate de droguri.

Homosexualitatea este ilegală în multe țări din Pacific și legile sunt aplicate ocazional. Afișările de afecțiune între parteneri de același sex pot ofensa populația locală.


a) Criminalitate:

În Insulele Marshall este un nivel scăzut de criminalitate. Cu toate acestea au fost raportate cazuri de infracțiuni minore, inclusiv spargeri și furturi non-violente. Luați-vă măsuri de precauție pentru a vă proteja bunurile.


b) Siguranţa pe mare:

Pentru a vă angaja în sporturi de apă, trebuie să aveţi echipamentul de siguranță corespunzător.

Este recomandat să luaţi în consideraţie sfaturile locale privind siguranța pe apă în orice moment.


c) Dezastre naturale:

Insulele Marshall sunt predispuse la dezastre naturale, cum ar fi: uragane, cicloane, inundații și secete severe. Deși acestea sunt cazuri rare, este indicat să monitorizaţi cu atenţie actualizările meteo locale și internaționale de la Organizația Meteorologică Mondială (World Meteorological Organisation) și să respectați toate instrucțiunile emise de autoritățile locale.

 

Sistemul medical

În Insulele Marshall au existat cazuri înregistrate de febră Dengue.

În Insulele Marshall facilitățile medicale sunt, în general, adecvate pentru proceduri medicale de rutină. Pentru probleme mai complexe pot fi necesare evacuări medicale la Honolulu.

 Asigurați-vă că aveți asigurare de sănătate de călătorie corespunzătoare și fonduri accesibile pentru a acoperi costurile pentru orice tratament medical în străinătate și repatriere.

Dacă aveți nevoie de asistență medicală de urgență în timpul călătoriei, sunaţi la numărul de telefon 6254142 și solicitaţi o ambulanţă. Trebuie să contactați compania dumneavoastră de asigurare/asistenţă medicală imediat în cazul în care se face referire la o unitate medicală pentru tratament.

 

Condiţii privind traficul auto

Sistemul de transport public este inexistent, dar taxiurile sunt ieftine şi disponibile pe scară largă.

Insula Majuro are un singur drum principal și nu există adrese la străzi sau numere la case.

Drumul este asfaltat, dar există puține semne de circulație și nu există semafoare.

În timp ce conduceți, ar trebui să fiţi atenţi la copii și la animalele de pe străzi. Copiii joacă frecvent jocuri periculoase cu vehicule, alergând în fața sau în spatele acestora.

Plimbările în afara  străzilor pot fi periculoase din cauza iluminatului public neadecvat , a lipsei trotuarelor sau a șoferilor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Atenţie!: Pe insulele exterioare nu există transport pentru deplasare pe cele două insule cu spitale (Majuro și Kwajalein).

Vehiculele circulă încet, rareori mai mult de 25 de mile/h (40 km/h).

Deoarece sistemul de iluminare al străzilor este slab, vizibilitatea este redusă, iar conducerea pe timpul nopţii necesită prudență sporită.

 

Utilizarea cărţilor de credit

Moneda oficială în Insulele Marshall este dolarul american (USD).

Cărţile de credit sunt acceptate la câteva unități. Cecurile de călătorie sunt acceptabile, dar întrebaţi înainte de a face achiziții.

Pasagerii plătesc la plecare, la aeroport, o taxă de 20 USD (exclus personalul diplomatic).

 

Reglementări vamale

Import gratuit pentru:

 • 600 țigări sau 454 g de trabucuri sau tutun.
 • pentru persoanele în vârstă de 21 de ani sau mai în vârstă: 2 litri de băuturi alcoolice.

 

Regimul animalelor de companie

Importul de câini și pisici este permis. Cu toate acestea, există o perioadă de carantină pentru minim - 120 de zile. Animalele trebuie să aibă un certificat de sănătate și rabie, atât pentru tranzitarea în Honolulu, cât și pentru intrarea în Insulele Marshall.

În cazul în care animalele de companie sunt trimise neînsoțite, toate companiile aeriene sunt obligate să livreze câinii și pisicile la Airport Animal Quarantine Holding Facility, până la continuarea zborului lor în Insulele Marshall. Cu toate acestea, în cazul în care întârzierea zborului este de peste 24 de ore, animale de companie vor fi transportate la Animal Quarantine Branch Aiea, Hawaii, unde vor rămâne până la zborul programat. În cazul în care animalul trebuie să fie transportat spre facilitare la Aiea, se plătește o taxă adiţională de înregistrare /animal, în cuantum de 35 dolari SUA pentru acest serviciu; această taxă nu se poate plăti cu carte de credit sau numerar. Un CEC vizat trebuie să fie trimis înainte de îmbarcare.

Dacă animalele de companie vor fi reținute în Hawaii, este indicat să contactaţi Animal Quarantine Branch la numărul de telefon: (808) 483-7145 sau prin fax, la numărul (808) 4837161.

În Insulele Marshall nu există servicii veterinare.

Următoarele cerințe trebuie să fie urmate în importul animalelor de companie în țară:

 • Permisul trebuie să fie obținut de la Ministerul Agriculturii, Secția Carantină,  costul său fiind de  10 $. Permisul este valabil pentru o singură îmbarcare. O copie trebuie să însoțească transportul și să fie predată unui ofițer de serviciu de carantină la sosirea în Insulele Marshall.

Importul de animale în Insulele Marshall necesită prezentarea unui certificat internațional de sănătate, care să ateste că animalele:

a) au fost examinate în termen de 48 de ore înainte de expediere, să ateste că acestea sunt sănătoase și că nu arată niciun semn deo boală infecțioasă;

b) au fost vaccinate în mod eficient împotriva răpciugii, hepatită și canine Parvovirus cu cel puțin 1 lună și nu mai mult de 3 luni înainte de îmbarcare;

c) au fost tratate eficient împotriva echinococcosis hydatidosis (echinococoză hidatidoză) și a viermilor în termen de 3 zile înainte de îmbarcare;

d) au fost tratate eficient împotriva Ectoparaziţilor, în termen de 3 zile înainte de îmbarcare;

e) nu au arătat niciun semn clinic de rabie în ziua îmbarcării și au fost oprite de la naștere timp de 6 luni înainte de îmbarcare în țara exportatoare unde nu a fost raportat oficial niciun caz de rabie pe parcursul celor 2 ani înainte de importul animalelor în cauză;

f) au fost vaccinate împotriva rabiei cu mai mult de 30 de zile înainte de intrarea în Insulele Marshall;

g) pentru animalele care provin dintr-o țară în care au fost raportate cazuri de rabie sau în cazul în care vaccinarea împotriva rabiei este practicată în mod obișnuit, aceste animale trebuie să fie închise pentru o perioadă de minimum 120 de zile într-o unitate de carantină autorizată într-o zonă-rabie înainte de intrarea în stat;

h) trebuie să îndeplinească cerințele din statul Hawaii sau teritoriul Guam.

La sosirea în Insulele Marshall, animalele importate sunt imediat luate sub controlul unui ofițer de carantină la sediul de carantină aprobat anterior de către șeful Agriculturii în cazul în care animalele vor rămâne până când sunt eliberate.

Animalele importate care nu sunt în conformitate cu cerințele de autorizare pot fi reexportate.

 

Informaţiile prezentate în această secţiune au numai caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea ministerului, pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de protecţie necesare.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice