Condiţii de călătorie

Micronesia

 • Nu există restricţii de călătorie.
Ultima actualizare: 
21 decembrie 2017


Condiţii de intrare şi regim de şedere

Începând cu data de 20 septembrie 2016 se aplică provizoriu prevederile Acordului între Uniunea Europeană și Statele Federative ale Microneziei privind exonerarea de obligația de a deține viză de scurtă ședere.

Conform prevederilor acestui acord, cetățenii Uniunii Europene care dețin un pașaport valabil simplu, diplomatic, de serviciu, oficial sau special emis de un stat membru pot intra și rămâne fără viză pe teritoriul Microneziei pentru o perioadă maximă de 90 de zile în cursul oricărei perioade de 180 de zile.

Cetăţenii români care călătoresc în acest stat cu un pașaport simplu temporar trebuie să se asigure că acesta este valabil cel puţin şase luni.


Ameninţări teroriste

Nivelul de terorism este scăzut, dar trebuie avut în vedere riscul global de atacuri teroriste, care ar putea exita în locuri publice, inclusiv cele frecventate de expatriați și de străini.

Trebuie acordată o atenţie sporită în aceasta perioadă.


Siguranţă și criminalitate

În Micronezia pedeapsa cu moartea a fost abolită în anul 1986 prin Constituţie.

Există sancțiuni severe pentru toate infracțiunile legate de droguri.

Relațiile între persoane de același sex sunt în afara legii în Statele Federale ale Microneziei și legile sunt aplicate ocazional. Afișările de afecțiune între parteneri de același sex pot ofensa populația locală.

 • Criminalitate

În Micronezia este un nivel scăzut de criminalitate. Cu toate acestea, au fost raportate cazuri de infracțiuni minore împotriva străinilor, inclusiv spargeri și furturi non-violente. Luați-vă măsuri de precauție pentru a vă proteja bunurile.

În noiembrie 2010 a avut loc o tentativă de agresiune sexuală în Pohnpei împotriva a două femei occidentale într-o dimineaţă în timp ce acestea făceau jogging.

Un incident similar a avut loc în noiembrie 2009, în Yap, când o femeie a fost atacată și ucisă în timp ce făcea jogging dimineața devreme.

Femeile ar trebui să aibă grijă dacă sunt neînsoţite și să fie conștiente de faptul că standardele rochiilor sunt mai conservatoare în Micronezia decât în ​​multe țări occidentale.

 • Siguranţa pe mare

Există curenți de apă și valuri înșelătoare în anumite părți ale insulelor.

În apă trebuie purtat echipament de siguranță corespunzător înainte de a vă angaja în sporturi de apă și să luaţi în consideraţie sfaturile locale privind siguranța pe apă în orice moment.

 • Dezastre naturale

Micronezia este predispusă la dezastre naturale, cum ar fi: uragane, cicloane, inundații și secete severe. Deși acestea sunt cazuri rare, este indicat să monitorizaţi cu atenţie actualizările meteo locale și să respectați toate instrucțiunile emise de autoritățile locale.


Sistemul medical

A fost înregistrată o creștere de cazuri de rujeolă în Micronezia.

Asigurați-vă că aveţi vaccinurile la zi. Facilitățile medicale sunt, în general, adecvate pentru tratament simplu în Micronezia. Pentru probleme mai grave sau complicate, pot fi necesare evacuările medicale către Guam sau Australia. Asigurați-vă că aveți asigurare de sănătate de călătorie corespunzătoare și fonduri accesibile pentru a acoperi costurile pentru orice tratament medical în străinătate și repatriere. Dacă aveți nevoie de asistență medicală de urgență în timpul călătoriei, sunaţi la nr. 330 2444 pentru Chuuk, 370 3012 pentru Kosrae, Pohnpei 320 2213 pentru sau 350 3446 pentru Yap și solicitaţi o ambulanţă. Trebuie să contactați compania dvs de asigurare/asistenţă medicală imediat dacă se face referire la o unitate medicală pentru tratament.


Condiţii privind traficul auto

Serviciul de taxi este disponibil în întreg statul și este convenabil.

Sunt disponibile autoturisme spre închiriere în marile orașe ale statului. Cu toate acestea, este necesar ca șoferul să aibă un permis de conducere național sau internațional.

Chiar dacă nu există un orar de călătorie pentru autobuze, unele sunt disponibile spre închiriere.


Utilizarea cărţilor de credit

Moneda oficială a Microneziei este dolarul american (USD).

Există multe bănci SUA asigurate care operează în Micronezia. Cele mai multe cărţi de credit sunt acceptate.


Reglementări vamale

Fiecare aeroport din insulă are propriii ofițeri din cadrul Biroului Vamal și din cadrul Biroului de Imigrări. Dacă intenţionaţi să vizitaţi mai multe insule în timpul unei călătorii, va trebui să treceţi prin linii de imigrare și vamă la fiecare oprire și să completaţi documentele necesare.

Vaccinarea nu este necesară, cu excepția cazului în care călătorul provine dintr-o zonă infectată. Plantele și animalele trebuie să aibă aprobare prealabilă înainte de intrarea în Micronezia, iar animalele trebuie să fie în carantină.

Importul de substanțe sau arme reglementate este strict interzisă.


Regimul animalelor de companie

 • Pentru câini și pisici se aplică următoarele cerințe:
 • autorizaţie import;
 • 15 cifre ISO conforme microcipului animalului de companie;
 • Certificat de Vaccinare Rabie - animalele de companie trebuie să fi fost vaccinate după introducerea microcipului;
 • Rezultatele Blood Titer Test administrat cel puțin cu de 30 de zile de la vaccinare pentru rabie și cu cel puțin 90 de zile înainte de intrare în Micronezia;
 • Animalul de companie trebuie să fie însoțit de certificat de sănătate;
 • Certificat eliberat de un medic veterinar licențiat care să ateste că pisica sau câinele au stat cel puţin 6 luni în carantină.

 

Informaţiile prezentate în această secţiune au numai caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea ministerului, pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de protecţie necesare.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice