Campanii de informare

Campanie de informare a cetăţenilor care călătoresc în străinătate, în state cu diferite grade de risc

Ministerul Afacerilor Externe susţine o campanie de informare a cetăţenilor care călătoresc în străinătate, în state cu diferite grade de risc, generat de situaţia socio-politică internă sau de fenomene naturale. Campania este parte integrantă a sistemului de servicii consulare pe care Ministerul Afacerilor Externe îl pune la dispoziţie cetăţenilor români. Serviciile de asistenţă consulară se adaptează astfel la fluxul în creştere de călători, dar şi la tehnologia existentă, în vederea facilitării comunicării cu cetăţenii.

​Campania este structurată pe următoarele componente:
 

  • Sistemul de alertă SMS al MAE de atenţionare pentru cetăţenii români care călătoresc în state cu diferite grade de risc - proiect dezvoltat în parteneriat cu companiile de telefonie mobilă Telekom, Orange, RCS & RDS şi Vodafone. Cetăţenii români care călătoresc în aceste zone vor primi un semnal de avertizare prin sms, dar şi coordonatele ambasadelor, consulatelor şi secţiilor consulare ale României în cazul în care au nevoie de asistenţă consulară. Concret, imediat după accesul abonatului în reţeaua locală de telefonie mobilă din statul străin în care se află, acesta va primi un sms cu textul conform următorului model: „Siria | Alerta de călătorie: Ambasada Romaniei Damasc, 8, Rue Ibrahim Hanano, tel. +9631133489521; +9631133489520, damasc@mae.ro; www.mae.ro. Sistemul a fost lansat în data de 29 octombrie 2012, de către ministrul afacerilor externe Titus Corlăţean, în prezenţa premierului Victor Ponta.
     
  • Realizarea şi difuzarea pe posturile de radio si televiziune a unor spoturi care vor conţine alerte de călătorie, în baza parteneriatului cu Consiliul Naţional al Audiovizualului şi cu Societatea Română de Televiziune. Campania iniţiată de Ministerul Afacerilor Externe în colaborare cu Consiliului Naţional al Audiovizualului nu are o durată limitată în timp, spoturile cu alerte de călătorie în zonele de risc de pe glob urmând să fie difuzate ori de câte ori apar pericole sau elemente de risc pentru cetăţeni.
     
  • Postarea pe site-ul MAE la rubrica Alerte de călătorie a unor atenţionări de călătorie, care sunt permanent actualizate în funcţie de evoluţia situaţiei din zona respectivă. http://www.mae.ro/travel-alerts.

 

     

 Parteneri instituţionali:Partener media:

 

Centrul de presă