Centrul de presă

Participarea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, la dineul World Policy Conference

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
15.12.2013

În contextul prezenţei la Monaco, în perioada 14-15 decembrie a.c., în vederea participării la lucrările World Policy Conference (WPC), organizată de Institutul Francez pentru Relaţii Internaţionale (IFRI), ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a luat parte la dineul de gală oferit de ministrul afacerilor externe, Laurent Fabius, participanţilor la reuniune. În cadrul dineului, Laurent Fabius a susţinut o alocuţiune în care a prezentat priorităţile de politică externă ale Franţei în anul 2014.

Prezentarea ministrului francez a fost urmată de o dezbatere la care intervenienţii au fost ministrul român al afacerilor externe, Titus Corlăţean şi omologii săi suedez şi belgian, Carl Bildt şi Didier Reynders. Ministrul român a subliniat necesitatea stabilirii unei politici coerente la nivel european, pentru cooperarea cu statele din vecinătatea estică a Uniunii Europene, plecând de la rezultatele  summitului Parteneriatului Estic, care a avut loc la Vilnius.

Totodată, în marja participării la conferinţă, ministrul român al afacerilor externe a avut scurte întrevederi bilaterale cu omologii francez, suedez şi belgian. Au fost discutate teme bilaterale, europene, precum şi teme de actualitate internaţională.

 

Informaţii suplimentare:

World Policy Conference este un club deschis, cu caracter internaţional. Îşi propune să fie o tribună nu numai pentru marile puteri, ci mai degrabă pentru puterile medii sau chiar mici, precum şi pentru cele emergente şi alţi actori internaţionali relevanţi. Din această perspectivă, este singura conferinţă internaţională dedicată ameliorării guvernării mondiale la toate nivelurile. La dezbateri participă şefi de stat, miniştri, membri ai parlamentelor naţionale, jurişti, precum şi personalităţi marcante din zona politică, universitară şi academică, mediul de afaceri şi mass-media mondiale.

În acest an temele principale abordate au fost guvernarea economică mondială, energie şi mediu înconjurător, finanţe internaţionale, securitate alimentară, riscuri majore. Principalele regiuni analizate au fost Europa, Asia, Africa şi Orientul Mijlociu.

 

Alte articole pe aceeaşi temă

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice