Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat Carmen Burlacu a ambasadorului agreat al Statului Plurinaţional al Boliviei în România, cu reşedinţa la Berlin, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
07.05.2014

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Carmen Burlacu, a primit în audienţă astăzi, 7 mai 2014, pe Elisabeth Cristina Salguero Carrillo, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare în calitate de ambasador al Statului Plurinaţional al Boliviei în România, cu reşedinţa la Berlin. Secretarul de stat român i-a urat succes ambasadorului bolivian în îndeplinirea mandatului său şi i-a transmis că Ministerul Afacerilor Externe român îi va acorda întreg sprijinul în acest sens.

Au fost discutate modalităţi de marcare a celor 45 de ani de relaţii diplomatice între România şi Bolivia, în toamna acestui an. S-a trecut în revistă stadiul dialogului politic bilateral, exprimându-se disponibilitatea comună pentru organizarea unei prime runde de consultări între cele două MAE, la nivel de lucru, în cursul anului. Partea boliviană a formulat interesul pentru cooperare şi schimb de experienţă cu România în domeniile infrastructură, energie, petrol şi gaze, dar şi în plan universitar.

A fost subliniat interesul celor două ţări pentru continuarea colaborării în cadrul organismelor multilaterale, inclusiv în ceea ce priveşte sprijinul reciproc de candidaturi pentru ocuparea unor posturi în cadrul organizaţiilor internaţionale.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice