Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a ambasadorului Republicii Africa de Sud în România, Thenjiwe Ethel Mtintso, în vizită de prezentare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
13.06.2014

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a primit-o, astăzi, 13 iunie 2014, pe Thenjiwe Ethel Mtintso, ambasadorul Republicii Africa de Sud în România, în vizită de prezentare.

Șeful diplomației române a asigurat asupra disponibilității autorităţilor de la Bucureşti de a acţiona în direcţia dezvoltării relaţiilor dintre cele două ţări, prin intensificarea dialogului politic şi a cooperării bilaterale.

Ministrul Titus Corlăţean a subliniat importanţa pe care România o acordă revigorării relaţiilor sale tradiţionale cu statele africane, în plan bilateral, precum şi în contextul relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi Uniunea Africană. De asemenea, ambele părţi au exprimat dorinţa de a consolida cooperarea în probleme africane.

A fost trecut în revistă stadiul actual al raporturilor bilaterale şi domeniile în care există premise favorabile de colaborare, atât la nivel politic, cât şi sectorial. O atenţie particulară a fost acordată perspectivelor de dezvoltare a relaţiilor bilaterale în domenii de interes comun, precum: industria minieră, agricultura, educaţia şi formarea profesională şi cultura. 

Cu această ocazie, şeful diplomaţiei române a adresat invitaţia recent reinvestitului ministru al relaţiilor internaţionale şi cooperării al Republicii Africa de Sud, Maite Nkoana Mashabane, de a efectua o vizită oficială în România, la o dată convenită de comun acord.

Ambasadorul sud-african a subliniat importanţa aprofundării relaţiilor bilaterale, arătând că există voinţă politică împărtăşită de a valorifica potenţialul semnificativ de cooperare existent între cele două ţări.

Ambele părţi au evidenţiat excelenta cooperare din cadrul ONU şi al altor organizaţii internaţionale şi au exprimat dorinţa de a continua dialogul şi coordonarea în plan internaţional.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice