Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat Radu Podgorean a ambasadorului agreat al Republicii Populare Democratice Laos în România, Phoukhao Phommavongsa, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
28.01.2015

Secretarul de stat pentru Relaţia cu Parlamentul, Radu Podgorean, l-a primit miercuri, 28 ianuarie 2015, pe ambasadorul agreat al Republicii Populare Democratice Laos în România, cu reşedinţa la Viena, Phoukhao Phommavongsa, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare.

Cu această ocazie, secretarul de stat pentru Relaţia cu Parlamentul i-a urat succes în îndeplinirea mandatului său în România, evidenţiind interesul comun pentru consolidarea cooperării dintre cele două ţări şi pentru punerea în valoare a potenţialului relaţiilor bilaterale. 

În acest sens a fost subliniată importanţa intensificării dialogului politic, prin care să se dinamizeze dezvoltarea schimburilor economice bilaterale şi a fost reiterată necesitatea identificării unor mecanisme eficiente de colaborare între cele două ţări. Totodată, secretarul de stat Radu Podgorean a subliniat că o componentă importantă a dialogului este reprezentată de contactele interumane, inclusiv la nivel universitar. 

Agenda discuţiilor celor doi oficiali a inclus şi un schimb de opinii cu privire la dialogul UE – RPD Laos, precum şi colaborarea dintre cele două ţări în cadrul organizaţiilor internaţionale, în special ASEM şi Organizaţia Naţiunilor Unite.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice