Centrul de presă

Reuniunea anuală a diplomaţiei române

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
31.08.2010

„Diplomaţia română: priorităţi 2011”


Ministerul Afacerilor Externe organizează, în perioada 1-2 septembrie 2010, la Bucureşti, Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române cu tema ;„Diplomaţia română: priorităţi 2011”.

Reuniunea din acest an va oferi oportunitatea unei analize aprofundate a obiectivelor de politică externă ale României, a instrumentelor adecvate pentru atingerea acestora, precum şi a celor mai eficiente modalităţi de a reuni ţări partenere în abordarea provocărilor prezente la nivel european şi global.

Sesiunea de deschidere va avea loc miercuri, 1 septembrie 2010, între orele 9.00-10.30, la Hotel Radisson SAS, Sala Atlas.

La finalul sesiunii de deschidere, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, va susţine o conferinţă de presă.

Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române se va bucura în acest an de prezenţa ministrului Afacerilor Externe al Republicii Ungare, János Martonyi, care va susţine un discurs public privind Priorităţile Preşedinţiei ungare a Consiliului Uniunii Europene în primul semestru din anul 2011 şi ale colaborării româno-ungare în această perioadă.

Prezenţa sa în România este un bun prilej de a continua dialogul politic bilateral între România şi Republica Ungară, în contextul aniversării a 90 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice şi al organizării în acest an la Bucureşti a celei de-a cincea Şedinţe Comune între guvernele României şi Ungariei.

Întrevederea bilaterală a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, cu omologul ungar, János Martonyi, va fi urmată de  declaraţii comune de presă, începând cu orele 12.00, la Hotelul Radisson SAS.

Accesul presei acreditate la sesiunea de deschidere a reuniunii şi la conferinţa publică susţinută de ministrul Afacerilor Externe al Republicii Ungare, János Martonyi este permis pe baza unui ecuson, care se poate ridica în ziua de miercuri, 1 septembrie 2010, în intervalul orar 8.00 - 8.45, de la secţiunea de acreditare (situată în faţa Sălii Atlas, Hotel Radisson SAS). Celelalte sesiuni ale Reuniunii au caracter de lucru şi se desfăşoară în format restrâns.

Pentru program, click AICI.

 Eveniment organizat cu sprijinul:

 

 

 

Alte articole pe aceeaşi temă

Centrul de presă