Centrul de presă

Participarea secretarului de stat Carmen Burlacu la lansarea volumului „Romania and the United Nations Development Programme. An Effective Partnership”

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
03.11.2015

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Carmen Burlacu, a participat astăzi, 3 noiembrie 2015, în cadrul programului „Repere editoriale la MAE”, la prezentarea volumului „Romania and the United Nations Development Programme. An Effective Partnership”, autor Ion C. Popescu (Bucureşti, Editura Uranus 2015).

Lucrarea prezintă istoria a peste patru decenii de cooperare a României cu PNUD, iar lansarea ei se înscrie în seria de evenimente consacrate aniversării a 60 de ani de la aderarea României la ONU.

Autorul lucrării, Ion C. Popescu, este un fost diplomat cu o vastă experienţă, care a activat în diplomaţia multilaterală, ocupând, printre altele, poziţia de Coordonator Naţional pentru Activităţile Operaţionale Tehnice ale ONU în România (1975-1983 şi 1990-1991) şi Reprezentant al României în Consiliul de Administraţie al PNUD (1977-1982 şi 1989-1991).

Secretarul de stat Carmen Burlacu a subliniat că „prin bogatul său conţinut documentar şi faptic, volumul confirmă contribuţia majoră a PNUD, cel mai important program de asistenţă internaţională al ONU, la realizarea obiectivelor organizaţiei în domeniul dezvoltării”.

„România a fost, la începutul anilor 1970, primul partener al PNUD din Europa de Est şi a beneficiat pe parcursul acestor decenii de proiecte importante în sectoare majore ale economiei: industrie, agricultură, educaţie, construcţie instituţională, protecţia mediului ş.a. Chiar şi după anul 1990, PNUD a rămas un partener important al ţării noastre prin proiectele sale în procesul de tranziţie politică, democratică, de continuă dezvoltare economică şi socială a României”, a afirmat secretarul de stat pentru afaceri globale.

Despre importanţa lucrării au mai vorbit Sandie Blanchet, Rezident coordonator al ONU în România, academicianul Cristian Hera, Vicepreşedinte al Academiei Române şi Dumitru Ioncică, directorul Editurii Uranus, precum şi actuali şi foşti diplomaţi din cadrul Ministerului român al Afacerilor Externe.


Informaţii suplimentare:

Programul „Repere editoriale la MAE”, demarat în anul 2008, promovează apariţiile editoriale ale unor autori români şi străini, provenind din medii intelectuale diverse, dar cu legătură cu relaţiile internaţionale şi cu politica externă.