Centrul de presă

Participarea ministrului delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, la reuniunea Consiliului Consultativ Mass-Media România-Republica Moldova, desfășurată la Chișinău

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
13.05.2016

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, aflat în vizită de lucru în Republica Moldova, a participat astăzi, 13 mai 2016, împreună cu vice-ministrul afacerilor externe și integrării europene, Lilian Darii, la cea de-a doua reuniune a Consiliului Consultativ Mass-Media România-Republica Moldova. Evenimentul s-a desfășurat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău.

Dezbaterile au relevat necesitatea unor măsuri legislative care să permită scăderea costurilor pentru programele românești și programele internaționale dublate în limba română, astfel încât acestea să devină accesibile pentru achiziţionare de către firmele de cablu din Republica Moldova. De asemenea, a fost dezbătut subiectul privind acordarea de către România de asistența pentru dezvoltare în domeniul mass-media. La deschiderea celei de-a doua reuniuni, ministrul delegat a precizat că forul consultativ reprezintă un prim pas într-o serie de inițiative menite să pună bazele unui spațiu comunicațional comun între România și Republica Moldova, ce poate fi valorificat la nivelul întregului spațiu european. 

„Cred că societatea civilă, îndeosebi mass-media, trebuie să fie un partener activ în parcursul european al Republicii Moldova, întrucât reprezintă un important factor sub aspectul informării adecvate a populaţiei în legătură cu Uniunea Europeană, în scopul aprofundării și apropierii graduale a cetățenilor de valorile europene ”, a declarat demnitarul român.

Tot în cadrul Consiliului Consultativ, ministrul delegat a mai participat la evenimentul de lansare a unui pachet gratuit de știri al Agenției Agerpres pentru presa din Republica Moldova și la deschiderea expoziției „Arhiva Fotografică Agerpres” la sediul MAEIE de la Chișinău.


Informații suplimentare

Consiliul Consultativ Mass-Media România–Republica Moldova este un for de consultare cu societatea civilă, reprezentanții managementului instituțiilor de presă și jurnaliști din ambele state cu scopul de a armoniza cadre legislative și politici publice în domeniul dezvoltării mijloacelor de informare în masă. Consiliul s-a întrunit pentru prima dată la Ministerul Afacerilor Externe de la București, la 29 februarie 2016. Reuniunile sunt programate să se desfășoare alternativ, la București și Chișinău.

 

Alte articole pe aceeaşi temă

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice