Centrul de presă

Primirea de către ministrul Lazăr Comănescu a ambasadorului Australiei în România, John Griffin

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
23.06.2016

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, l-a primit astăzi, 23 iunie 2016, pe John Griffin, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Australiei în România, cu reședința la Atena, în vizită de prezentare.

Ministrul Lazăr Comănescu a exprimat interesul autorităţilor române pentru aprofundarea dialogului politic bilateral și diversificarea relaţiilor economice şi comerciale româno-australiene. În acest context, a evocat atenţia acordată consolidării dimensiunii economice a politicii externe românești.

Şeful diplomaţiei române a remarcat angajamentul Australiei în Afganistan, alături de membrii NATO și a evidențiat nivelul foarte bun al cooperării în plan multilateral, în special la nivelul structurilor ONU.

Ministrul Lazăr Comănescu și ambasadorul John Griffin au trecut în revistă o serie de teme de interes ale agendei europene și au evidențiat dorința celor două țări de a valorifica oportunitățile oferite de semnarea Acordului Cadru UE – Australia.

La rândul său, ambasadorul Australiei în România l-a asigurat pe ministrul român al afacerilor externe de interesul autorităților de la Canberra pentru valorificarea în plan politic, economic și cultural al importantului potențial de care dispune relația cu România.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice