Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiță, a ambasadorului Malaysiei în România, Dato’ Tajul Aman Mohammad

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
09.02.2017
Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiță, l-a primit astăzi, 9 februarie 2017, în audiență pe ambasadorul Malaysiei în România, Dato’ Tajul Aman Mohammad.
 
Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul și perspectivele relațiilor bilaterale. Demnitarul român a apreciat dinamica pozitivă a contactelor româno-malaysiene la nivel guvernamental, sectorial și parlamentar și a subliniat importanța pe care partea română o acordă intensificării dialogului politico-diplomatic și extinderii cooperării economice și comerciale dintre cele două țări. Interlocutorii au evidențiat interesul constant acordat actualizării cadrului juridic bilateral și au susținut diversificarea cooperării în domenii de interes reciproc precum turismul, industria alimentară, sectorul IT, educația și cultura.
 
Secretarul de stat a reiterat preocuparea autorităților de la București față de situația cetățenilor români arestați și condamnați în Malaysia pentru trafic de droguri, exprimând interesul pentru un dialog permanent cu partea malaysiană pe această temă, inclusiv în cadrul eforturilor de dezvoltare a cooperării bilaterale în plan juridic.
 
 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice