Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a ambasadorului Republicii Libaneze în România, Rana Mokaddem

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
10.02.2017

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a primit-o astăzi, 10 februarie 2017, pe  ambasadorul Republicii Liban la București, Rana Mokaddem, în vizită de curtoazie.

Cei doi oficiali au trecut în revistă evoluția relațiilor bilaterale și calendarul acțiunilor preconizate a avea loc în cursul acestui an. Au exprimat interesul pentru diversificarea domeniilor de cooperare în beneficiul comun al celor două ţări. În contextul în care Libanul este unul dintre principalii parteneri comerciali ai României în Orientul Mijlociu, a fost abordată perspectiva  încurajării contactelor între oamenii de afaceri români și libanezi, care să producă sinergii atât pe relația bilaterală, cât și din perspectiva cooperării pe piețe terțe din regiune.

Întrevederea a prilejuit și un schimb de vederi cu privire la situația internă din Liban, în contextul crizelor din regiune. Șeful diplomației române a evidențiat eforturile depuse de Liban, care adăpostește peste 1,7 milioane de refugiați sirieni și palestinieni,  și a subliniat implicarea țării noastre în acțiunea umanitară a UE din regiune.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice