Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat Dan Neculăescu cu adjunctul ministrului de externe belarus Oleg Kravchenko

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
24.03.2017

Secretarul de stat Dan Neculăescu a avut astăzi, 24 martie 2017, o rundă de consultări cu adjunctul ministrului de externe belarus, Oleg Kravchenko, în continuarea contactelor precedente dintre cele două părți la nivel de secretar de stat, respectiv adjunct de ministru, din septembrie 2015 (București) și februarie 2016 (Minsk).

Cu acest prilej, au fost abordate stadiul și perspectivele relațiilor bilaterale româno-belaruse, în contextul celebrării, în 2017, a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, atât în ceea ce privește dialogul politic și dimensiunea economică, cât și domeniile cultural și educațional. De asemenea, cele două părți au mai discutat despre cooperarea în cadru multilateral, precum și despre evoluțiile regionale.

Secretarul de stat Dan Neculăescu a apreciat dinamica pozitivă a relațiilor bilaterale și a punctat, în context, importanța dialogului dintre Uniunea Europeană și Belarus. De asemenea, a evidențiat necesitatea menținerii stabilității regionale și a încurajat realizarea de progrese pe dimensiunea drepturilor omului.

La rândul său, adjunctul ministrului de externe belarus, Oleg Kravchenko, a exprimat deschidere pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale și intensificarea cooperării în cadru multilateral, în special pe dimensiunile OSCE și UE.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice