Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a ambasadorului Republicii Islamice Pakistan, Ayaz Muhammad Khan

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
26.06.2017

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 26 iunie 2017, pe ambasadorul Republicii Islamice Pakistan, Ayaz Muhammad Khan, în vizită de rămas bun a diplomatului pakistanez.

Demnitarul român i-a mulțumit ambasadorului pentru activitatea desfășurată pe linia promovării relațiilor bilaterale dintre cele două țări. A subliniat dinamica dialogului politico-diplomatic dintre România și Republica Islamică Pakistan din ultimii ani, precum și interesul părții române de a continua aprofundarea și diversificarea colaborării bilaterale în ansamblu.

Ministrul Teodor Meleșcanu a punctat potențialul semnificativ de dezvoltare a relațiilor economice româno-pakistaneze, obiectiv important căruia autoritățile române îi acordă o atenție specială. În context, s-a referit la perspectivele încurajatoare privind concretizarea unor proiecte economice sectoriale, a evocat atitudinea pozitivă manifestată de firme din ambele țări pentru valorificarea de oportunități de afaceri româno-pakistaneze și a apreciat reactivarea Consiliului de Afaceri Pakistan-România, din Karachi, ce poate avea un rol special în promovarea afacerilor bilaterale.

Dialogul a reliefat, totodată, interesul reciproc pentru amplificarea cooperării în sfera educației și culturii, inclusiv prin semnarea unui nou Program de cooperare în domeniul educației, științei, culturii și mass media. În același timp, ambele părți și-au exprimat satisfacția pentru buna cooperare bilaterală la nivelul organizațiilor internaționale.

Ministrul afacerilor externe a evidențiat că Pakistanul va rămâne un partener tradițional important pentru România în regiunea Asiei de Sud, iar partea română vizează valorificarea inclusiv în plan bilateral a mecanismelor de cooperare dintre Uniunea Europeană și Pakistan.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice