Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiţă, a ambasadorului Australiei în România, cu reședința la Atena

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
27.06.2017

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiţă, l-a primit marți, 27 iunie 2017, pe John Griffin, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Australiei în România, cu reşedinţa la Atena, în vizită de rămas bun.

Oficialul român a exprimat aprecierea pentru eforturile ambasadorului Griffin în dezvoltarea relaţiilor bilaterale, precum şi pentru contribuţia susţinută la actuala dinamică a dialogului politic între România și Australia.

În cadrul întrevederii a avut loc o trecere în revistă a stadiului şi a perspectivelor relațiilor bilaterale româno-australiene, afirmându-se interesul reciproc pentru dinamizarea dialogului în domenii de interes comun. Demnitarul român a subliniat importanţa pe care autoritățile de la București o acordă identificării unor noi domenii de interes pentru ambele părţi, cu accent pe cooperarea economică, în sectoare precum energia, infrastructura, cooperarea financiar-bancară, dialogul strategic pe teme de securitate şi problematica legată de comunitatea românească din Australia. A fost evidențiată necesitatea valorificării diplomației parlamentare ca vector de cunoaștere a realităților politice, economice și culturale dintre cele două țări.

Întrevederea a prilejuit și un schimb de opinii asupra temelor de actualitate ale agendei internaționale.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice