Prima Pagina

Pavilionul României la Expoziţia Mondială din Astana are 370 de metri pătraţi

Pavilionul României la Expoziţia Mondială din Astana are 370 de metri pătraţi, iar macheta proiectului central  4 metri pe 3 metri. Expoziţia Mondială din capitala Kazahstanului, Astana, la care participă peste 100 de ţări, este deschisă până în luna septembrie.

Pavilionul Românesc din cadrul Expozitiei Mondiale de la Astana, Kazahstan, este vizitat zilnic de cel putin 1.500 de oameni, potrivit datelor oficiale. La începutul lunii iulie, aproape 6.000 de persoane s-au aratat interesate, ceea ce reprezinta un numar record. Proiectul central al tarii noastre este laserul de mare putere de la Magurele, prin care se doreste promovarea României inventive si inovative - a spus, în exclusivitate pentru Radio România Actualitati, Mihail Dediu, comisar al sectiunii România de la ExpoAstana 2017.

Mihail Dediu: Ne-am propus sa prezentam acest proiect din mai multe considerente. În primul rând sa nu uitam ca România are o îndelungata traditie în stiinta si tehnologia laserelor. România a fost a patra tara din lume care a raportat efectul laser. În al doilea rând acest proiect stiintific este cea mai mare inventie în cercetarea româneasca, fiind un proiect de avangarda în domeniul cercetarii stiintifice românesti si chiar internationale. Prin complexitate si inovatie, laserul de la Magurele este o parte a ADN-ului stiintific românesc. Prin acest proiect, România îsi creste vizibilitatea foarte mult, devenind un pilon european în domeniul cercetarii.

 

 Radiojurnalul orei 8,00, 14 iulie 2017