Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat pentru Afaceri Bilaterale Globale, Monica Gheorghiță, a ambasadorului agreat al Republicii Islamice Pakistan în România, Safdar Hayat, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
09.08.2017

Secretarul de stat pentru Afaceri Bilaterale Globale, Monica Gheorghiță, l-a primit astăzi, 9 august 2017, pe ambasadorul agreat al Republicii Islamice Pakistan în România, Safdar Hayat, în vederea primirii copiilor scrisorilor de acreditare.

Oficialul român a salutat cursul ascendent al relațiilor politico-diplomatice și economice dintre România și R. I. Pakistan, din ultimii ani, și, în particular, dialogul consistent pe linia celor două Ministere ale afacerilor externe, prin organizarea anuală a rundelor de consultări politico-diplomatice.

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale a subliniat interesul părții române de a continua dezvoltarea cooperării bilaterale în ansamblu, mai ales în domeniul economic, în vederea diversificării și extinderii schimburilor comerciale dintre cele două state la nivelul potențialului real. În context, oficialul român și-a exprimat satisfacția pentru reactivarea Consiliului de Afaceri Pakistan-România din Karachi, precum și pentru interesul constant al guvernului de la Islamabad, al sistemului camerelor de comerț și industrie, respectiv al comunității de afaceri din Pakistan, pentru intensificarea relațiilor economice cu țara noastră, inclusiv prin organizarea de misiuni economice și participare la târguri și expoziții tematice.

Discuțiile au prilejuit o trecere în revistă a cadrului juridic bilateral aflat în atenția părților, fiind reliefată oportunitatea impulsionării cooperării în sfera educației și culturii, precum și a contactelor interumane, inclusiv prin necesitatea semnării unui nou Program de cooperare în domeniul educației, științei, culturii și mass media.

Totodată, întrevederea a abordat aspecte ale cooperării dintre cele două state în cadrul organizațiilor internaționale, precum și probleme de actualitate ale agendei internaționale.

Oficialul român a adresat felicitări ambasadorului agreat al Pakistanului la Bucureşti şi i-a urat succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-l de întreg sprijinul Ministerului Afacerilor Externe în promovarea agendei bilaterale.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice