Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat Monica Gheorghiță cu ambasadorul Republicii Sudan, Abdelhafiz Elawad Seedahmed Elfaki

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
25.08.2017

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiță, l-a primit vineri, 25 august 2017, pe ambasadorul agreat al Republicii Sudan în România, domnul Abdelhafiz Elawad  Seedahmed Elfaki, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Întrevederea a reprezentat un bun prilej pentru analizarea perspectivelor de dezvoltare a relațiilor bilaterale dintre cele două state, atât în plan politico-diplomatic, cât și al cooperării economice și la nivel sectorial. A fost astfel exprimat interesul comun pentru aprofundarea cooperării româno-sudaneze în principal în domeniul economic, prin stimularea interesului mediului de afaceri din cele două țări pentru piața economică corespondentă. În acest scop, au fost analizate acțiunile care pot fi întreprinse pentru creșterea colaborării concrete dintre cele două părți.

De asemenea, pornind de la tradiţia pregătirii tinerilor africani în instituţii de învăţământ din România, cei doi demnitari au evidenţiat importanța continuării colaborării româno-sudaneze în domeniile cultural şi educaţional, cu un accent pe domeniul burselor oferite de statul român.

Au fost abordate și aspecte ale cooperării în organismele şi organizaţiile internaţionale, inclusiv în ceea ce privește susținerea reciprocă de candidaturi în sistemul ONU.

Oficialul român a adresat felicitări ambasadorului agreat al Republicii Sudan în România şi i-a urat succes în misiunea sa, asigurându-l de întreg sprijinul Ministerului Afacerilor Externe pentru dezvoltarea cooperării bilaterale.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice