Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a ambasadorului Regatului Thailandei, Komgrit Varakamin, în vizită de rămas bun

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
26.09.2017

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, l-a primit astăzi, 26 septembrie 2017, pe ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Regatului Thailandei la Bucureşti, Komgrit Varakamin, în vizită de rămas bun. 

Dialogul a ocazionat un schimb de vederi asupra celor mai importante elemente de actualitate ale relaţiilor româno-thailandeze, fiind evidențiat interesul ferm al ambelor părți pentru aprofundarea cooperării bilaterale în toate domeniile.

Partea română a pus accent pe promovarea dimensiunii economice a raporturilor dintre cele două țări, atât în planul schimburilor comerciale, cât și în sfera proiectelor de cooperare economică, plecând de la complementaritățile și nivelul de dezvoltare al celor două economii. A fost evocat potențialul de dezvoltare a turismului bilateral, convenindu-se explorarea unor noi măsuri de stimulare a creșterii numărului de turiști în ambele sensuri.

Discuțiile au evidențiat importanța extinderii cadrului juridic bilateral, ca instrument de susținere a eforturilor de aprofundare a cooperării dintre cele două țări în ansamblu. Totodată, au fost punctate oportunitățile de dezvoltare a colaborării în plan cultural, educațional și al cercetării științifice.

Ministrul afacerilor externe a mulțumit ambasadorului thailandez pentru activitatea sa dedicată dezvoltării relațiilor bilaterale și promovării imaginii Regatului Thailandei în România.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice