Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a ambasadorului Republicii Islamice Pakistan în România, Safdar Hayat, alături de care s-a aflat subsecretarul de stat în MAE al R.I. Pakistan, Zaheer Janjua

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
04.12.2017

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 4 decembrie 2017, pe ambasadorul Republicii Islamice Pakistan în România, Safdar Hayat, în vizită de curtoazie. La întâlnire a luat parte și Zaheer Janjua, subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe al R.I. Pakistan, aflat la București pentru o rundă de consultări bilaterale pe linia ministerelor afacerilor externe ale celor două țări, ce urmează să aibă loc la 5 decembrie.  

Întrevederea a prilejuit o trecere în revistă a principalelor aspecte ce caracterizează în prezent relațiile dintre România și R.I. Pakistan. Demnitarul român a salutat trendul ascendent al dialogului politico-diplomatic și a apreciat frecvența contactelor pe linia ministerelor afacerilor externe din cele două state, îndeosebi organizarea anuală a rundelor de consultări politico-diplomatice.

Ministrul român a punctat necesitatea dinamizării contactelor pe linie economică pentru valorificarea superioară a potențialului existent, cu sprijinul camerelor de comerț și industrie din cele două state, al consulatelor onorifice ale României în Pakistan și al altor formate de promovare a relațiilor economice, precum camerele de comerț sau federațiile industriale. Au fost menționate și posibilitățile de extindere a colaborării economice oferite de cadrul de colaborare UE-Pakistan.

Discuțiile au evidențiat interesul reciproc pentru stimularea cooperării sectoriale în domenii precum agricultura, IT, educația și cultura, precum și pentru dezvoltarea cadrului juridic bilateral.

Totodată, în cadrul întrevederii au fost discutate aspecte ale cooperării bilaterale la nivelul organizațiilor internaționale, cu accent pe colaborarea în sistemul ONU.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice