Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a ambasadorului Republicii Portugheze la București, Fernando Teles Fazendeiro

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
09.01.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 9 ianuarie 2018, pe ambasadorul Republicii Portugheze la București, Fernando Teles Fazendeiro, în vizită de prezentare.

Oficialul român și-a exprimat satisfacția pentru nivelul foarte bun al relațiilor româno-portugheze, caracterizate printr-un dialog politico-diplomatic intens, dar și de o strânsă colaborare în domeniile apărării, culturii și turismului.

Ambele părți s-au angajat pentru menținerea ritmului susținut al contactelor bilaterale, în scopul obținerii de rezultate concrete, în special pe dimensiunea economică.

În contextul preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene în 2019, interlocutorii au salutat similitudinea de poziții între cele două state, exprimând, totodată, susținerea pentru dezvoltarea cooperării în plan european, pentru a răspunde necesităților de a crea o Uniune mai puternică și mai coezivă.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice