Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu ambasadorul agreat al Republicii India la București, domnul Thanglura Darlong, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
05.03.2018

Ministrul afacerilor externe,Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 5 martie 2018, pe ambasadorul agreat al Republicii India la București, domnul Thanglura Darlong, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Întrevederea a oferit prilejul trecerii în revistă a principalelor aspecte de actualitate ale relațiilor bilaterale, fiind abordate succint modalitățile de consolidare a Parteneriatului Extins dintre România și India, încheiat la 8 martie 2013. De asemenea, în contextul marcării a 70 de ani de relații diplomatice între România și India, au fost punctate cele mai importante elemente ale agendei dialogului politic bilateral și cooperării în cadrul organizațiilor internaționale, cu accent pe dinamizarea dialogului politic la nivel înalt.

Dialogul a evidențiat prioritatea acordată de ambele părți extinderii colaborării economice bilaterale în plan investițional și comercial. În acest sens, a fost reliefată importanța specială a Comisiei Mixte guvernamentale româno-indiene de cooperare economică, tehnică şi ştiinţifică, precum și necesitatea intensificării contactelor directe dintre mediile de afaceri din cele două țări, prin intermediul camerelor de comerț sau al organizării de misiuni economice în ambele țări.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat aspecte practice vizând promovarea cooperării sectoriale pe linia turismului, apărării și industriei de apărare, aviației civile, educației și culturii, inclusiv prin consolidarea cadrului juridic în domeniu.

Ministrul român a adresat felicitări ambasadorului agreat al Indiei la Bucureşti şi i-a urat succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-l de întreg sprijinul Ministerului Afacerilor Externe în promovarea agendei bilaterale.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice